Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160612
  • ca. 540 pagina's

 39,50


Verschijnt 12 januari 2023.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160612
  • ca. 540 pagina's

 39,50


Verschijnt 12 januari 2023.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Therapeutische toepassingen van de polyvagaaltheorie

De kracht van veiligheid in diverse therapievormen

Stephen W. Porges en Deb Dana

De polyvagaaltheorie krijgt wereldwijd snel meer bekendheid. Therapeuten met uiteenlopende achtergronden hebben deze theorie inmiddels in hun werk geïntegreerd. In dit boek, dat is samengesteld door Stephen Porges en Deb Dana, presenteren zij op creatieve en persoonlijke wijze hun ervaringen met de polyvagaaltheorie om verschillende soorten cliënten te helpen.

De hoofdstukken gaan over allerlei onderwerpen, van geoptimaliseerde therapeutische relaties tot empathische medische zorg en ervaringen van therapeuten zelf als ouders. Ze benadrukken vooral de krachtige invloed en het belang van veilgheid en gevoelens van veiligheid in de therapeutische setting.

Afzonderlijke hoofdstukken gaan over:

  • het veiligheidsbeginsel voor de therapeutische praktijk bij het werken met kinderen met een voorgeschiedenis van misbruik;
  • de inzet van beweging, ritme en dans ter bevordering van sociale verbondenheid en veerkracht bij mensen met psychotrauma;
  • hoe de polyvagaaltheorie neurofysiologische processen binnen verschillende therapievormen kan verklaren;
  • behandelingen die vertrouwen en een lichamelijk gevoelde veiligheid tot stand brengen bij dissociatieve processen;
  • vliegangst en hoe het gebruik van positieve herinneringen als een actief, ‘bottom up’ neuroceptief proces de afweer effectief kan verminderen;
  • de slecht begrepen ervaring van rouw.

De inzichten van deze innovatieve, bevlogen therapeuten bieden een toegankelijke opstap voor therapeuten die de polyvagaaltheorie ook in hun werk willen integreren.

Over de auteur

Deb Dana is gespecialiseerd in de therapeutische begeleiding van mensen met (complex) trauma op basis van de polyvagaaltheorie. Ze geeft les over de hele wereld in het toepassen van de polyvagaaltheorie in de therapeutische praktijk. Ze is opgeleid in Internal Family Systems-therapie (IFS) en Sensorimotor Psychotherapy, en voltooide het certificaatprogramma voor traumatische-stressstudies aan het Trauma Center. Als klinisch adviseur is ze verbonden aan Khiron Trauma Clinics en het Kinsey Institute van Indiana University. Daarnaast is ze medeoprichter van het Polyvagal Institute.
Prof. dr. Stephen W. Porges is onderscheiden als Distinguished University Scientist door de Indiana University, waar hij binnen het Kinsey Institute leidinggeeft aan het Trauma Research Center. Daarnaast leidt hij onderzoeken van de faculteit Psychiatrie aan de University of North Carolina en is hij onder meer emeritus professor in de psychiatrie aan de University of Illinois.