Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Over de uitgeverij

Activiteiten

Uitgeverij Mens!

Boeken en (online) workshops over ‘mens-zijn’ – met een focus op trauma, gehechtheid en identiteitsontwikkeling

Mens zijn… We zijn allemaal mens. Het gaat vanzelf en soms lijkt het een hele kunst. Misschien is het ook wel een kunst om in contact met jezelf naar je eigenheid te leven. Uitgeverij Mens! geeft boeken uit die de kennis vergroten van wat een gezonde menselijke staat is, wat daar inbreuk op maakt en hoe de heelheid behouden en hersteld kan worden. Inzicht hierin doet ertoe voor een verbonden leven van mensen met zichzelf, hun medemens en het leven op aarde.

Identiteit: een basis van wie we zijn. Maar wat is onze identiteit precies en waaruit bestaat eigenlijk de gevoelde ervaring van onszelf? Leef je je eigen leven? Hoe ontstaat, bewust of onbewust, verwarring over wie je echt bent, en waar ben je het contact met jezelf kwijtgeraakt? Wat betekent dat werkelijk? En wat zijn de processen die zich hier op psychisch, fysiek en neurobiologisch niveau afspelen? Belangrijke vragen voor een leven in harmonie en om de innerlijk verloren geraakte verbinding te kunnen herstellen.

Trauma is misschien wel de grootste ingreep die we in ons mens-zijn kunnen ervaren en daarom is er naast identiteit ook ruim aandacht voor dit onderwerp. Een trauma, dat op het oog geen grote ervaring hoeft te zijn, is een diep ingrijpende gebeurtenis, die haar sporen in de gevoelens, gedachten en het lichaam achterlaat en zonder heling grip op ons blijft houden.

Uitgeverij Mens! heeft als doel om menselijke thema’s open, eerlijk en erkennend te bespreken. Daarbij komen naast identiteit en trauma vele onderwerpen aan bod, zoals relaties – tussen ouders en jonge kinderen, partners, volwassen kinderen en hun ouders –, gehechtheid, opgroeien, ouder worden, verlangens, de ontwikkeling van het zelf en therapieën.

De boeken kenmerken zich door hun gefundeerde basis én het grote hart voor mensen dat eruit spreekt. De onderwerpen worden toegankelijk gemaakt voor de mensen om wie het gaat, de geïnteresseerde leek vindt diepgaande informatie en met de vakliteratuur kan de professional zijn kennis uitbreiden. Verder worden er (online) workshops met de (buitenlandse) auteurs georganiseerd.

De geestelijk moeder van Uitgeverij Mens! is Carmijn zur Kleinsmiede. In deze uitgeverij komen haar achtergrond in de uitgeverswereld en haar interesse voor en kennis van psychologie samen met haar grote betrokkenheid bij mensen.

Activiteiten

Webinar-serieTraumasporenHet herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringenMet Nederlandse ondertiteling van de opnames!

Prof. dr. Bessel van der Kolk is een van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van traumagerelateerde stress. In een vijfdelige webinar-serie spreekt hij onder meer over neurobiologie, ontwikkelingstrauma en behandelmethodes, waaronder psychedelica-therapie met MDMA.
Meer

Videocursus Trauma en innerlijke verdeeldheid Cliënten helpen hun persoonlijkheidsdelen te omarmenNederlandse editie!

Janina Fisher is een internationaal gewaardeerd deskundige op het gebied van traumabehandeling. In deze vierdelige videocursus deelt zij haar kennis.
Meer

Online verdiepingsworkshopDe polyvagaaltheorie in therapie Herstellen van trauma door te werken met het zenuwstelsel

Deze zesdelige verdiepingsworkshop is het vervolg op de introductieworkshop 'De polyvagaaltheorie in therapie'. Deb Dana zal deelnemers helpen hun vaardigheden in het toepassen van de polyvagaaltheorie te vergroten.
Meer