Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160681
  • 160 pagina's

 22,90

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160681
  • 160 pagina's

 22,90

Polyvagale oefeningen

De nervus vagus als bron van veiligheid en vertrouwen

Deb Dana

Voor ontspanning, welbevinden en herstel is er één specifieke zenuw die van cruciaal belang is: de nervus vagus. Deze zenuw, die in verbinding staat met onze organen, heeft echter twee gezichten: hij kan voor een ervaring van vreugde, passie, rust en veiligheid zorgen, maar ons ook in een overlevingstoestand brengen, waarin we ons afsluiten en gevoelloos worden.

De polyvagaaltheorie geeft inzicht in de werking van het autonome zenuwstelsel, waar de nervus vagus een onderdeel van is. Met een bondig overzicht maakt Deb Dana deze theorie, en daarmee de functie van de nervus vagus, voor iedereen begrijpelijk. De polyvagale oefeningen en meditaties helpen om het zenuwstelsel te reguleren, waardoor het gemakkelijker wordt om ontspannen en verbonden te zijn.

In dit boek heeft Deb Dana haar eerder gepubliceerde, meest effectieve oefeningen samengebracht en toegankelijk gemaakt voor niet-professionals. Daarnaast deelt ze enkele nieuwe oefeningen en heeft ze een nieuw hoofdstuk geschreven over de polyvagaaltheorie, waarin ze onder meer verwoordt hoe we ons kunnen verankeren in veiligheid in de onrustige tijd waarin we leven.

Inclusief online audiobestanden met meditaties.

Over de auteur

Deb Dana is gespecialiseerd in de therapeutische begeleiding van mensen met (complex) trauma op basis van de polyvagaaltheorie. Ze geeft les over de hele wereld in het toepassen van de polyvagaaltheorie in de therapeutische praktijk. Ze is opgeleid in Internal Family Systems-therapie (IFS) en Sensorimotor Psychotherapy, en voltooide de opleiding traumatherapie aan het Trauma Center van Bessel van der Kolk in Massachusetts. Als klinisch adviseur is ze verbonden aan Khiron Trauma Clinics en het Kinsey Institute van Indiana University. Daarnaast is ze medeoprichter van het Polyvagal Institute.