Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boek inkijken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160674
  • Doos met 64 kaarten

 24,50

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160674
  • Doos met 64 kaarten

 24,50

De polyvagaaltheorie in therapie: Kaartenset

58 oefeningen voor rust en verandering

Deb Dana

Deb Dana is de belangrijkste vertaler van de polyvagaaltheorie van Stephen Porges naar de therapeutische praktijk. Dit baanbrekende perspectief op onze geestelijke gezondheid wordt in deze kaartenset toegankelijk gemaakt. Aan de hand van de kaarten gaan cliënten de werking van hun autonome zenuwstelsel beter begrijpen. Ze leren hun systeem te reguleren en ontvankelijk te maken voor contact met andere mensen.

De kaarten zijn zorgvuldig samengesteld om polyvagale concepten uit te leggen en cliënten uit te nodigen ermee te oefenen. Ze zijn onderverdeeld in vier categorieën: ventraal, sympathisch, dorsaal (de drie verschillende toestanden van het autonome zenuwstelsel) en hiërarchie (de onderlinge verhoudingen tussen deze drie toestanden). Daarnaast zijn er zes bonuskaarten over de thema’s speelsheid, verstilling en verandering.

Therapeuten kunnen de kaarten gebruiken aan het begin van een sessie als kader voor het huidige werk, of aan het eind om een plan voor verder werk te maken. Cliënten kunnen met deze kaarten werken met hun autonome zenuwstelsel of ze aanwenden als ze behoefte hebben aan ondersteuning.

Over de auteur

Deb Dana is gespecialiseerd in de therapeutische begeleiding van mensen met (complex) trauma op basis van de polyvagaaltheorie. Ze geeft les over de hele wereld in het toepassen van de polyvagaaltheorie in de therapeutische praktijk. Ze is opgeleid in Internal Family Systems-therapie (IFS) en Sensorimotor Psychotherapy, en voltooide de opleiding traumatherapie aan het Trauma Center van Bessel van der Kolk in Massachusetts. Als klinisch adviseur is ze verbonden aan Khiron Trauma Clinics en het Kinsey Institute van Indiana University. Daarnaast is ze medeoprichter van het Polyvagal Institute.