Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160650
  • 256 pagina's

 28,50

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160650
  • 256 pagina's

 28,50

Verankerd in veiligheid

Vriendschap sluiten met je zenuwstelsel met behulp van de polyvagaaltheorie

Deb Dana

Een intens gesprek, een ruzietje met je partner of gewoon een vervelende opmerking: stuk voor stuk geen situaties van leven of dood en toch reageren we er vaak op alsof ze dat wel zijn. Als alledaagse stress voelt alsof er sprake is van levensgevaar, is daar een reden voor: je zenuwstelsel is uit balans geraakt. Het baanbrekende inzicht dat de polyvagaaltheorie biedt, is dat we onze nervus vagus, de belangrijkste ‘informatiesnelweg’ van het lichaam, kunnen reguleren om de weg terug te vinden naar een gevoel van welbevinden.

In Verankerd in veiligheid brengt Deb Dana de polyvagaaltheorie voor een breed publiek tot leven. Ze geeft inzicht in de wetenschap achter de theorie en reikt op de polyvagaaltheorie gebaseerde oefeningen aan. Met deze oefeningen zal je zenuwstelsel zijn natuurlijke flexibiliteit terugkrijgen, waardoor het gemakkelijker wordt de grote en kleine uitdagingen van het leven het hoofd te bieden.

In dit boek komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De polyvagaaltheorie: leer meer over de oorsprong en functie van de nervus vagus.
  • Vriendschap sluiten met je zenuwstelsel: ontwikkel je ‘neuroceptie’ zodat je beter aanvoelt wat er in je lichaam gebeurt.
  • Het gebruik van je vagale rem: ontdek de belangrijkste technieken om de intensiteit van je emoties te reguleren.
  • Verbinding en bescherming: leer hoe je de innerlijke signalen van veiligheid en gevaar kunt waarnemen en beïnvloeden.
  • Je sociale-betrokkenheidssysteem: creëer relaties met anderen en met de wereld om je heen die voedend zijn voor je zenuwstelsel.
  • Oefeningen en begeleiding: transformeer je zenuwstelsel zodanig dat je meer veerkracht, intuïtie, veiligheid en verwondering ervaart.

Met onder meer geleide visualisatie, meditatie en zelfonderzoek biedt Verankerd in veiligheid een praktische handleiding voor iedereen die stress en angst wil verminderen en meer evenwicht en (zelf)vertrouwen wil ervaren.

Over de auteur

Deb Dana is gespecialiseerd in de therapeutische begeleiding van mensen met (complex) trauma op basis van de polyvagaaltheorie. Ze geeft les over de hele wereld in het toepassen van de polyvagaaltheorie in de therapeutische praktijk. Ze is opgeleid in Internal Family Systems-therapie (IFS) en Sensorimotor Psychotherapy, en voltooide de opleiding traumatherapie aan het Trauma Center van Bessel van der Kolk in Massachusetts. Als klinisch adviseur is ze verbonden aan Khiron Trauma Clinics en het Kinsey Institute van Indiana University. Daarnaast is ze medeoprichter van het Polyvagal Institute.