Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160872
  • 192 pagina's

 24,90

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160872
  • 192 pagina's

 24,90

Inleiding tot Internal Family Systems (IFS)

Richard C. Schwartz

We zijn allemaal bekend met zelfpraat, zelftwijfel en zelfveroordeling in de vorm van innerlijke stemmen. Ook kent iedereen lastige emoties en vertonen we allemaal weleens gedrag waar we niet blij mee zijn. Deze stemmen, gevoelens en gedragingen ziet Richard Schwartz als ‘delen van onze persoonlijkheid’ die samen onze ‘innerlijke familie’ vormen.

Deze meervoudigheid van de psyche is volgens Schwartz volkomen normaal. Iedereen heeft delen. Door pijnlijke ervaringen kunnen sommige delen echter extreme rollen zijn gaan spelen. De beschermende delen (Schwartz noemt ze ‘managers’ en ‘brandweerlieden’) willen koste wat kost voorkomen dat de verwonde delen (‘ballingen’) opnieuw geraakt worden. Wanneer we deze beschermende delen met nieuwsgierigheid en empathie tegemoet treden, zijn ze vaak bereid een stapje terug te doen, zodat ons Zelf, onze kalme, compassievolle essentie, naar voren kan komen. Als dit Zelf de leidende intelligentie wordt, kunnen onze beschermers tot rust komen en kunnen onze ballingen worden verlost van de last die zij dragen. We zullen meer harmonie gaan ervaren, zowel in onszelf als in ons dagelijks leven.

Internal Family Systems (IFS) is effectief gebleken als psychotherapeutische benadering bij trauma, angst, depressie, verslaving en andere problemen. Dit boek biedt een inleiding in IFS voor een breed publiek van therapeuten, cliënten en iedereen die zichzelf beter wil begrijpen en op zoek is naar heling. De theorie is rijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

Over de auteur

Richard C. Schwartz, PhD, is grondlegger van Internal Family Systems, een bijzonder effectief, empirisch onderbouwd therapeutisch model dat de meerdelige persoonlijkheid ontpathologiseert. Vanuit het door hem opgerichte IFS Institute worden trainingen aangeboden voor behandelaars en leken. Schwartz is verbonden aan de faculteit Psychiatrie van Harvard Medical School en heeft vijf boeken en meer dan vijftig artikelen gepubliceerd over IFS, dat een wereldwijde beweging is geworden.