Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160803
  • Tweede druk
  • 256 pagina's

 27,50

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160803
  • Tweede druk
  • 256 pagina's

 27,50

Alle delen welkom

Herstellen van trauma en innerlijke harmonie creëren met het Internal Family Systems-model (IFS)

Richard C. Schwartz

Is er een deel van jezelf dat je het liefst kwijt zou zijn? De meeste mensen zullen ja zeggen en denken dan aan een deel van zichzelf dat ze bijvoorbeeld ‘de innerlijke criticus’ noemen, ‘boosheid’, ‘verslaving’, ‘het apenbrein’ of ‘slechte gewoonten’. Maar hoe zou het zijn als je anders met deze aspecten van jezelf kon omgaan, op een manier die naar werkelijke heling leidt en geen voortdurende innerlijke worsteling oplevert?

Het inzicht dat Internal Family Systems (IFS) biedt, is dat deze innerlijke worsteling een weerspiegeling is van de activiteiten van delen in onszelf. Er zijn delen die belast zijn met pijn van vroeger, die ze nog altijd met zich meedragen. Daarnaast zijn er delen die een beschermende rol op zich nemen. Zij willen voorkomen dat we de eenzaamheid en het verdriet van onze belaste delen opnieuw ervaren. En hoe extreem ze zich ook kunnen gedragen, al onze delen – ja, echt allemaal – hebben het doel ons veilig te houden. Als we naar ze gaan luisteren en ze welkom heten, kan er innerlijke samenwerking en mededogen ontstaan.

Met Alle delen welkom introduceert Richard Schwartz een nieuw denkkader om onszelf te begrijpen en te aanvaarden – een methode die ons innerlijke harmonie geeft, zelfcompassie ondersteunt en de deuren openzet naar spirituele verbondenheid met onszelf, onze medemens en de planeet. De aangeboden oefeningen kunnen het begin zijn om je delen te leren kennen, te luisteren naar wat ze te vertellen hebben en in contact te komen met je Zelf, je kern waarin je rust en vertrouwen ervaart.

Inclusief online audiobestanden met oefeningen.

‘Wijst een weg naar zelfacceptatie en zelfleiderschap. IFS is een van de hoekstenen van effectieve en duurzame traumatherapie.’
– Bessel van der Kolk, MD, auteur van Traumasporen

‘Een prachtig geschenk: transformerend, meedogend en wijs. De eenvoudige en briljante leerstellingen verruimen je denken en bevrijden je geest en hart.’
– Jack Kornfield, PhD, auteur van Het wijze hart

‘Bondig en uiterst leesbaar (…) een van de meest vernieuwende, intuïtieve, veelomvattende en transformerende therapieën die in deze eeuw zijn opgekomen.’
– Gabor Maté, MD, auteur van Wanneer je lichaam nee zegt

Over de auteur

Richard C. Schwartz, PhD, is grondlegger van Internal Family Systems, een bijzonder effectief, empirisch onderbouwd therapeutisch model dat de meerdelige persoonlijkheid ontpathologiseert. Vanuit het door hem opgerichte IFS Institute worden trainingen aangeboden voor behandelaars en leken. Schwartz is verbonden aan de faculteit Psychiatrie van Harvard Medical School en heeft vijf boeken en meer dan vijftig artikelen gepubliceerd over IFS, dat een wereldwijde beweging is geworden.