Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160865
  • ca. 420 pagina's

 39,90


Verschijnt 1 november 2024.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160865
  • ca. 420 pagina's

 39,90


Verschijnt 1 november 2024.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Handboek Internal Family Systems (IFS)

Richard C. Schwartz en Martha Sweezy

Internal Family Systems (IFS) onthult hoe subpersoonlijkheden of ‘delen’ zich tot elkaar verhouden als leden van een gezin, en hoe – net als in een gezin – polarisatie tussen de delen kan leiden tot emotioneel lijden. In dit boek bespreken grondlegger van IFS dr. Richard Schwartz en zijn collega dr. Martha Sweezy de kernconcepten van IFS en geven ze praktische richtlijnen voor de toepassing ervan bij trauma, angst, depressie, eetstoornissen, verslaving en andere gedragsproblemen. Gedurende hun veertig jaar lange ervaring met IFS in de geestelijke gezondheidszorg hebben zij de methode steeds verder verfijnd.

Dit handboek vormt een complete handleiding voor therapeuten die IFS willen gebruiken. De theorie en praktijk van IFS worden gedetailleerd beschreven aan de hand van een overzicht van IFS-therapie en een uiteenzetting van de stappen en strategieën van de IFS-behandeling. Er zijn hoofdstukken over de opbouw van de therapie, vriendschap sluiten met de beschermende delen van de cliënt, de rol van de therapeut, het lichaam en lichamelijke ziekte en relatietherapie. Daarnaast wordt een hoofdstuk gewijd aan IFS-onderzoek en de groeiende evidence base van deze benadering. Met vele casusbeschrijvingen en voorbeelddialogen wordt de theorie tot leven gebracht.

Over de auteur

Richard C. Schwartz, PhD, is grondlegger van Internal Family Systems, een bijzonder effectief, empirisch onderbouwd therapeutisch model dat de meerdelige persoonlijkheid ontpathologiseert. Vanuit het door hem opgerichte IFS Institute worden trainingen aangeboden voor behandelaars en leken. Schwartz is verbonden aan de faculteit Psychiatrie van Harvard Medical School en heeft vijf boeken en meer dan vijftig artikelen gepubliceerd over IFS, dat een wereldwijde beweging is geworden.
Martha Sweezy, PhD, is universitair docent aan de Harvard Medical School en opleidingsadviseur en -supervisor bij de Cambridge Health Alliance. Ze geeft in verschillende landen les over IFS en is coredacteur/coauteur van drie boeken over IFS. Ze heeft een bijzondere interesse in het onderwerp schaamte.