Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160674
  • Doos met 64 kaarten

 24,50


Verschijnt 15 november 2022.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160674
  • Doos met 64 kaarten

 24,50


Verschijnt 15 november 2022.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

De polyvagaaltheorie in therapie: Kaartenset

58 oefeningen voor rust en verandering

Deb Dana

Deb Dana is de belangrijkste vertaler van Stephen Porges’ invloedrijke polyvagaaltheorie naar de therapeutische praktijk. Dit perspectief op mentaal welzijn wordt nu verder uitgediept in de vorm van een kaartenset.

De kaarten zijn zorgvuldig samengesteld om polyvagale concepten uit te leggen en cliënten uit te nodigen tot verder onderzoek. Ze zijn onderverdeeld in vier categorieën. De eerste drie categorieën betreffen de drie onderdelen van de hiërarchie van het autonome zenuwstelsel: ventraal, sympathisch en dorsaal. Ze helpen cliënten om hun systeem te reguleren. De vierde categorie gaat in op speelsheid, verstilling en verandering. Aan de hand van de kaarten kunnen cliënten hun begrip van het autonome zenuwstelsel vergroten en zich oefenen in het proces van afstemmen.

Therapeuten kunnen de kaarten gebruiken aan het begin van een sessie als kader voor het huidige werk, of aan het eind om een plan voor verder werk te maken. Cliënten kunnen deze kaarten op elk gewenst moment aanwenden ter ondersteuning van hun autonome zenuwstelsel.

Over de auteur

Deb Dana is gespecialiseerd in de therapeutische begeleiding van mensen met (complex) trauma op basis van de polyvagaaltheorie. Ze geeft les over de hele wereld in het toepassen van de polyvagaaltheorie in de therapeutische praktijk. Ze is opgeleid in Internal Family Systems-therapie (IFS) en Sensorimotor Psychotherapy, en voltooide het certificaatprogramma voor traumatische-stressstudies aan het Trauma Center. Als klinisch adviseur is ze verbonden aan Khiron Trauma Clinics en het Kinsey Institute van Indiana University. Daarnaast is ze medeoprichter van het Polyvagal Institute.