Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Webinar-serieTraumasporenHet herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringenMet Nederlandse ondertiteling van de opnames!

Prof. dr. Bessel van der Kolk

Vijf dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur:

  • Module 1: 5 november 2024
  • Module 2: 12 november 2024
  • Module 3: 19 november 2024
  • Module 4: 26 november 2024
  • Q&A: 10 december 2024

Met Nederlandse ondertiteling van de opnames!

Webinar

Traumatische ervaringen zijn ingrijpend en kunnen een mensenleven bepalen. Ze laten hun sporen na in lichaam, brein en geest. Trauma maakt mensen bang om te voelen wat ze voelen en te weten wat ze weten. Dat leidt tot (emotioneel) lijden en maakt het moeilijk om in overeenstemming met zichzelf en de mensen om hen heen te leven. Tijdens de webinar-serie geeft prof. dr. Bessel van der Kolk (VS) inzicht in wat trauma is, welke gevolgen het kan hebben en wat de mogelijke wegen naar herstel zijn.

Het webinar is gebaseerd op de inzichten die de afgelopen jaren zijn opgedaan binnen de neurobiologie. Deze neurobiologische kennis heeft ons veel geleerd over de manier waarop de hersenenfunctie verandert ten gevolge van trauma, wat de rol is van het zenuwstelsel en waarom het belangrijk is om het lichaam in de behandeling te betrekken. Tijdens het webinar wordt deze complexe materie helder uiteengezet, waarbij begrijpelijk en voelbaar wordt waarom traumatiserende gebeurtenissen voor de betrokkene aanvoelen alsof ze nog dagelijks plaatsvinden.

Speciale aandacht is er tijdens het webinar voor de levenslange doorwerking van vroegkinderlijk trauma. Bessel van der Kolk zal licht werpen op het belang van veilige gehechtheid voor een gezonde ontwikkeling en op de invloed van verstoorde gehechtheid op cognitieve processen, emotieregulatie, de ontwikkeling van het ‘zelf’ en interpersoonlijke dynamieken.

De neurobiologie heeft ons niet alleen veel geleerd over de schade die door trauma wordt aangericht, maar biedt ons ook nieuwe mogelijkheden voor herstel. Twee methodes vallen hierbij in het bijzonder op: neurofeedback en psychedelica-therapie met MDMA. Tijdens het webinar worden beide besproken, inclusief de meest recente onderzoeken naar deze benaderingen.


Voertaal webinar

Engels.
De terug te kijken opnames worden Nederlands ondertiteld door een professionele vertaler.

Boeken van prof. dr. Bessel van der Kolk

Programma

Module 1: Ontwikkelingstrauma

  • De kernprincipes van ontwikkelingstrauma
  • De verstrekkende gevolgen van ontwikkelingstrauma voor de ontwikkeling van jonge kinderen
  • De levenslange doorwerking van ontwikkelingstrauma
  • Het belang van veilige gehechtheid voor emotionele gezondheid en veerkracht

Module 2: De neurobiologie van trauma

  • De complexe wisselwerking tussen de hersenen en het zenuwstelsel in reactie op trauma
  • De wijze waarop trauma in de hersenen wordt gecodeerd en opgeslagen
  • Nieuwe perspectieven op behandeling gebaseerd op neurobiologische kennis

Module 3: De veelomvattende effecten van trauma

  • De verreikende gevolgen van trauma voor individuen, gemeenschappen en samenlevingen
  • De invloed van trauma op cognitieve functies, emotieregulatie, identiteit en relaties
  • Intergenerationele en culturele doorwerking

Module 4: Neurofeedback en psychedelica-therapie als nieuwe vormen van traumabehandeling

  • Het moduleren van hersenactiviteit en het vergroten van veerkracht met behulp van neurofeedback
  • Ondersteunend bewijs voor de effectiviteit van neurofeedback
  • De praktische toepassingen van neurofeedback
  • De potentie van psychedelica zoals MDMA om diepgaande genezing te bewerkstelligen
  • Onderzoeken naar de effectiviteit van psychedelica-therapie

Q&A
Vragen kunnen van tevoren worden ingediend. Prof. dr. Bessel van der Kolk zal tijdens dit programmaonderdeel zo veel mogelijk vragen beantwoorden.

Spreker

Prof. dr. Bessel van der Kolk werkt al meer dan dertig jaar met getraumatiseerde mensen, is een baanbrekend onderzoeker en is een van ‘s werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van traumagerelateerde stress. Hij is medeoprichter en directeur van de Trauma Research Foundation. Daarnaast is hij hoogleraar psychiatrie aan de medische faculteit van de universiteit van Boston en is hij verbonden aan het National Complex Trauma Treatment Network. Hij geeft les over de gehele wereld.

Bessel van der Kolk is de auteur van Traumasporen: Het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen.

Meer informatie is te vinden op zijn website: besselvanderkolk.com.

Meer informatie

Organisatie
Het webinar wordt georganiseerd door Uitgeverij Mens!.

Voor wie?

  • Hulpverleners in de GGZ (psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen e.a.)
  • (Psycho)therapeuten die werken met EMDR, yoga, mindfulness, haptotherapie, opstellingen of andere (lichaamsgerichte) behandelmethodes en vaktherapeuten
  • Relatie- en gezinstherapeuten, kindertherapeuten, maatschappelijk werkers, coaches en supervisors
  • Therapeuten met een andere opleidingsachtergrond dan hierboven genoemd en mensen die nog in opleiding zijn tot (psycho)therapeut
  • Iedereen die anderszins beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in dit onderwerp

Voertaal
Engels. De terug te kijken opnames worden Nederlands ondertiteld door een professionele vertaler.

Datums en tijden live webinar (Engelstalig)

  • Module 1: 5 november 2024
  • Module 2: 12 november 2024
  • Module 3: 19 november 2024
  • Module 4: 26 november 2024
  • Q&A: 10 december 2024

Elke module vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur.

Datums Nederlandse editie
Van dit webinar komt een volledig Nederlandse editie beschikbaar. De opnames van de live bijeenkomsten worden Nederlands ondertiteld door een professionele vertaler en de hand-out wordt vertaald. De ondertitelde modules komen beschikbaar op:

  • Module 1: 26 november 2024
  • Module 2: 17 december 2024
  • Module 3: 7 januari 2025
  • Module 4: 28 januari 2025

De Q&A wordt niet Nederlands ondertiteld.

Let op: je hoeft bij inschrijving niet aan te geven of je wilt deelnemen aan het Engelstalige live webinar of dat je de ondertitelde opnames wilt bekijken. Alle deelnemers krijgen toegang tot zowel het live webinar als tot de ondertitelde opnames.

Terugkijken
De Engelstalige opnames komen de dag na de betreffende live module beschikbaar. Zie hierboven voor datums van het beschikbaar komen van de opnames met Nederlandse ondertiteling.

De (ondertitelde) opnames kunnen worden teruggekeken tot en met 1 januari 2027.

Om in aanmerking tot komen voor accreditatiepunten en/of een certificaat is het geen voorwaarde om live deel te nemen.

Kosten
€ 225,00 (incl. 21% btw) bij inschrijving tot en met 30 september 2024
€ 250,00 (incl. 21% btw) bij inschrijving vanaf 1 oktober 2024

Inschrijven
Inschrijving verloopt via het tabblad Inschrijven. Hier kun je het webinar in de winkelmand doen. Nadat alle gegevens zijn ingevuld, kan worden afgerekend met iDEAL, Bancontact, Belfius Direct Net of KBC/CBC. Je inschrijving is dan definitief.

Wanneer dit problemen geeft, neem dan contact met ons op.

Het is alleen mogelijk om voor het gehele webinar in te schrijven. Modules kunnen dus niet los worden geboekt.

Locatie
Op een rustige plek met een goede internetverbinding bij je thuis of in je praktijkruimte.

Algemene voorwaarden
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Voor meer informatie
Uitgeverij Mens!
congres@uitgeverijmens.nl
0599-74 50 47

Accreditatie

5 november 2024 19:30 - 21:00 locatie

Procedures en voorwaarden accreditatiepunten en certificaten
Voor de meeste webinars, (online) congressen, workshops en videocursussen die wij organiseren vragen wij bij diverse beroepsorganisaties accreditatie aan. Deze organisaties hebben elk hun eigen regels voor het toekennen van accreditatiepunten. In het verlengde hiervan hebben wij enkele procedures opgesteld met betrekking tot accreditatie en certificaten als bewijs van deelname, die we hieronder op een rij hebben gezet. Wij willen je vriendelijk verzoeken dit goed door te lezen.

Wanneer je een vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op:
congres@uitgeverijmens.nl
0599-74 50 47

Accreditatietoetsen
Wanneer je accreditatiepunten voor je deelname aan deze webinar-serie bijschreven wilt krijgen of een certificaat als bewijs van deelname wilt ontvangen, dien je de accreditatietoetsen te maken. Deze toetsing van de behandelde stof stellen veel beroepsorganisaties als voorwaarde bij e-learning. Per module is er een toets, die wordt aangeboden in het Nederlands en Engels in de leeromgeving van het webinar.

Mocht je de toetsen onverhoopt niet voldoende hebben gemaakt, dan kun je deze binnen de leeromgeving herkansen.

Wij houden voor de accreditatie door álle organisaties en voor het verstrekken van een certificaat deze regeling aan.

Toekenning van punten is aan de beroepsorganisatie en niet aan aanbieder Uitgeverij Mens!.

Lidmaatschapsnummer of BIG
Voor diverse beroepsorganisaties dienen wij de presentie van deelnemers in te voeren. Hiervoor hebben we je lidmaatschapsnummer of BIG nodig. Je kunt je gegevens via je leeromgeving aan ons doorgeven. Alle deelnemers worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Certificaat als bewijs van deelname
Alle deelnemers die de accreditatietoetsen voldoende maken, ontvangen een certificaat per e-mail. Je hoeft je hier niet apart voor aan te melden.

Termijn maken toetsen, verwerking accreditatiepunten en verstrekken certificaat
Wanneer je het live webinar volgt, kun je de toetsen maken tot en met 31 december 2024. Als je de toetsen van alle vier de modules van het hoofdprogramma voldoende hebt gemaakt, ontvang je uiterlijk 17 januari 2025 je certificaat en geven wij, indien van toepassing, je gegevens door aan je beroepsorganisatie.
Wanneer je ervoor kiest om de Nederlandse editie te volgen, dan kun je de toetsen maken tot en met 2 maart 2025. Als je de toetsen van alle vier de modules van het hoofdprogramma voldoende hebt gemaakt, ontvang je uiterlijk 14 maart 2025 je certificaat en geven wij, indien van toepassing, je gegevens door aan je beroepsorganisatie.

Accreditatieaanvragen
Accreditatie/erkenning als bijscholing wordt aangevraagd bij:

  • Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP):
    – Eerstelijnspsychologie
    – Lichaamsgericht Werkend Psycholoog
  • NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)
  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt)
  • Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)
  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)
  • Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP)
  • Register Vaktherapie (RV)
  • Registerplein (Cliëntondersteuners, Ervaringsdeskundigen, Gezinshuisouders, GGZ-agogen, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Maatschappelijk werk, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal agogen, Sociaal Werkers)
  • Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB)
  • Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)
  • Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP)
  • Vereniging van Haptotherapeuten (VVH): leden van de VVH kunnen bijscholingspunten voor hun deelname bijgeschreven krijgen op basis van de accreditatie door de SKB
  • NVPA: het NVPA hanteert een lijst met door het NVPA goedgekeurde accreditatie-instellingen, o.a.: NIP, NVRG, FGzPt, VEN; scholing die door een van deze instellingen is geaccrediteerd, telt mee in het kader van de scholingsverplichting van het NVPA

Geaccrediteerd/erkend als bijscholing door (organisaties waarvoor de deelnemer de bijschrijving van punten zelf dient te regelen met het deelnamecertificaat):

  • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 4 punten (algemene bij- en nascholing)
  • Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie (SBLP): 6 bijscholingsuren

Inschrijven

Activiteit Kosten Aantal
Webinar-serie Traumasporen – voorinschrijvingstarief  225,00

Toevoegen aan winkelmand