Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Online lezing (gratis)Een traumapandemie

Vivian Broughton

Donderdag 30 november 2023 van 19.30 tot 20.45 uur

Vanwege de vele inschrijvingen is aanmelding voor het vanavond via Zoom volgen van de lezing helaas niet meer mogelijk.
Maar als je je tóch aanmeldt, ontvang je binnen enkele dagen een link waarmee je de video-opname van de lezing kunt bekijken.

We bevinden ons midden in een pandemie: een pandemie van traumatisering. Geweld is alomtegenwoordig, soms subtiel en soms overduidelijk. Waarom is dit? Waarom beschadigen mensen elkaar zo gemakkelijk, terwijl dat meestal niet is wat ze willen? We verlangen er allemaal naar om erkend te worden en liefde te ontvangen. Waarom doen we elkaar dan toch (onbedoeld) pijn?

Tijdens de lezing zal Vivian Broughton om te beginnen inzoomen op vroegkinderlijk trauma en de ingrijpende gevolgen ervan voor degene die het overkomt. Als we de impact van individueel trauma beter begrijpen, kunnen we vervolgens gaan uitzoomen en de verbanden onderzoeken tussen individueel trauma en gemeenschappelijke, mondiale problemen. Want trauma beïnvloedt niet alleen de wijze waarop we met onszelf omgaan, maar zorgt er ook voor dat we naar elkaar toe minder liefdevol worden. Zo ontstaat er een spiraal van nieuwe traumatisering en breidt de traumapandemie zich steeds verder uit.

Wat betekent dit voor onszelf? Op welke manier ervaren wij en/of onze cliënten nog dagelijks de gevolgen van wat ons als (jong) kind is aangedaan? En wat betekent dit voor ons als mens die leeft in de huidige wereld vol crises en polarisatie? Niemand kan de wereld redden en uiteindelijk kan iedereen – al dan niet met hulp – alleen zichzelf helen. Als we goed voor onszelf zorgen, onze eigen trauma’s serieus nemen en de kans geven om te helen, zullen we in deze turbulente wereld een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. En dat heeft weer zijn uitwerking op de wereld om ons heen…

Vivian Broughton (psychotherapeut) werkt vanuit het gedachtegoed van identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie (IoPT), dat is ontwikkeld door Franz Ruppert. Ze heeft trainingen in IoPT gegeven in onder meer Nederland, Engeland, Noorwegen, Brazilië en de Verenigde Staten. Sinds de coronalockdowns werkt ze ook veel online. Vivian is de auteur van Stilstaan bij trauma en Trauma en identiteit, dat eerder dit jaar verscheen.

Voor wie?
Therapeuten, cliënten en iedereen die zichzelf beter wil begrijpen.

Opzet
De lezing zal bestaan uit een voordracht en een vraaggesprek.

Datum en tijden
Donderdag 30 november 2023 van 19.30 tot 20.45 uur.

Terugkijken
De lezing wordt opgenomen. Enkele dagen na de lezing ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld, een link om de lezing terug te kijken.

Kosten
Het volgen van deze lezing is gratis.

Voertaal
Engels (met mogelijkheid tot Engelstalige ondertiteling via Zoom).

Inschrijven
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Boeken over IoPT/Resonantieprocessen