Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Webinar-serie Trauma en innerlijke verdeeldheid – Accreditatie

Procedures en voorwaarden accreditatiepunten en certificaten
Voor de meeste webinars en (online) congressen en workshops die wij organiseren vragen wij bij diverse beroepsverenigingen accreditatie aan. Deze verenigingen hebben elk hun eigen regels voor het toekennen van accreditatiepunten. In het verlengde hiervan hebben wij enkele procedures opgesteld met betrekking tot accreditatie en certificaten als bewijs van deelname, die we hieronder op een rij hebben gezet. Wij willen je vriendelijk verzoeken dit goed door te lezen.

Wanneer je een vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op:
congres@uitgeverijmens.nl
0599-74 50 47

Accreditatietoetsen
Wanneer je accreditatiepunten voor je deelname aan dit webinar bijschreven wilt krijgen of een certificaat als bewijs van deelname wilt ontvangen, dien je de accreditatietoetsen te maken. Deze toetsing van de behandelde stof stellen veel beroepsverenigingen als voorwaarde bij e-learning. Per module is er een toets, die wordt aangeboden in het Nederlands en Engels in de leeromgeving van het webinar. Alleen de vier modules van het hoofdprogramma worden getoetst. De extra Q&A maakt geen onderdeel uit van het geaccrediteerde programma.

Om in aanmerking tot komen voor accreditatiepunten en/of een certificaat is het géén voorwaarde om live deel te nemen aan het webinar. Het is dus ook mogelijk om (alleen) de opnames te bekijken en vervolgens de toetsen te maken.

Deelnemers die de toetsen niet voldoende hebben gemaakt, kunnen deze binnen hun leeromgeving herkansen.

Wij houden voor de accreditatie door álle verenigingen en voor het verstrekken van een certificaat deze regeling aan.

Toekenning van punten is aan de beroepsvereniging en niet aan aanbieder Uitgeverij Mens!.

Lidmaatschapsnummer of BIG
Voor diverse beroepsverenigingen dienen wij de presentie van deelnemers in te voeren. Hiervoor hebben we je lidmaatschapsnummer of BIG nodig. Je kunt je gegevens via je leeromgeving aan ons doorgeven. Alle deelnemers worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Certificaat als bewijs van deelname
Alle deelnemers die de accreditatietoetsen voldoende maken, ontvangen automatisch een certificaat per e-mail. Je hoeft je hier niet apart voor aan te melden.

Termijn maken toetsen en verwerking accreditatiepunten en verstrekken certificaat
De uiterste datum om de toetsen te maken is 30 september 2023. Uiterlijk 31 oktober 2023 geven wij, indien van toepassing, je gegevens door aan je beroepsvereniging. Je certificaat ontvang je per e-mail op het moment dat je de toetsen van alle vier modules van het hoofdprogramma voldoende hebt gemaakt.

Accreditatieaanvragen
Accreditatie wordt aangevraagd bij:

 • Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP):
  – Eerstelijnspsychologie
  – Lichaamsgericht Werkend Psycholoog
 • Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Registerplein (Cliëntondersteuners, Ervaringsdeskundigen, Gezinshuisouders, GGZ agogen, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Maatschappelijk werk, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal Werkers, Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp)
 • Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP)

Geaccrediteerd/erkend als bijscholing door:

 • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt): 8 punten
 • Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG): 8 punten
 • Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP): 4 punten
 • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (V&VN): 8 punten
 • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals; deskundigheidsgebied SPV, GGZ, Scholing Consultatieve Psychiatrie (V&VN): 8 punten
 • Register Vaktherapie (RV): 8 punten
 • Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB): SBU: 8/0,3 EC’s
 • Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH): 8 punten (deze tellen mee als PsBK)
 • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 6 PE-punten (algemene bij- en nascholing)
 • NVPA: het NVPA hanteert een lijst met door het NVPA goedgekeurde accreditatie-instellingen, o.a.: NIP; NVRG; FGzPt, VEN. Scholing die door een van deze instellingen is geaccrediteerd, telt mee in het kader van de scholingsverplichting van het NVPA
 • Vereniging van Haptotherapeuten (VVH): leden van de VVH kunnen bijscholingspunten voor hun deelname bijgeschreven krijgen op basis van de accreditatie door de SKB
 • Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie (SBLP): leden krijgen de bijscholingsuren bijgeschreven op basis van hun certificaat als bewijs van deelname

Aanvullende accreditatieaanvragen bij andere beroepsverenigingen zijn niet meer mogelijk.