Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • 288 pagina's
  • ISBN 9789463160919

 27,50


Verschijnt 27 september 2024.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Boekspecificaties

  • 288 pagina's
  • ISBN 9789463160919

 27,50


Verschijnt 27 september 2024.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Waarheid, eerherstel en gerechtigheid

Een onderbelichte fase in het proces van traumaheling

Judith L. Herman

Een ‘buitengewoon’ en ‘diepgaand’ (The New York Times) manifest voor een nieuwe kijk op gerechtigheid voor slachtoffers van geweld en seksueel misbruik, geschreven door een van Amerika’s meest invloedrijke psychiaters.

Er bestaat een fundamenteel contrast tussen wat veel traumaslachtoffers willen: waarheid en eerherstel, en wat het rechtssysteem feitelijk biedt: straf en financiële schadevergoedingen. Judith L. Herman onderzocht wat rechtvaardigheid en gerechtigheid voor slachtoffers inhoudt. Eerherstel en erkenning van de waarheid blijken van essentieel belang te zijn om te kunnen helen van gevoelens van vernedering en verraad.

Herman stelt dat de eerste stap naar een betere vorm van rechtspraak simpelweg bestaat uit slachtoffers te vragen wat zij nodig hebben na het leed dat hen is aangedaan en op welke manier er volgens hen met de dader en omstanders zou moeten worden omgegaan. In ‘Waarheid, eerherstel en gerechtigheid’ geeft ze slachtoffers een stem. Ze biedt een alternatieve visie op gerechtigheid en schetst een rechtssysteem waarin rekening wordt gehouden met de behoeften en wensen van slachtoffers. Het herstelproces van slachtoffers en de gemeenschap waar zij deel van uitmaken staat telkens voorop.

Over de auteur

Judith L. Herman is hoogleraar psychiatrie aan Harvard Medical School. Daarnaast is ze medeoprichter van het Victims of Violence-programma, dat achtendertig jaar lang traumabehandeling, professionele training en slachtofferhulp bood in een algemeen ziekenhuis. Herman ontving de Lifetime Achievement Award van de International Society for Traumatic Stress Studies. De American Psychiatric Association benoemde haar tot ‘Distinguished Fellow’.