Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160766
  • ca. 250 pagina's

 23,90


Verschijnt 24 januari 2024.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160766
  • ca. 250 pagina's

 23,90


Verschijnt 24 januari 2024.
Let op! Dit boek wordt je na die datum toegezonden.

Ik vraag dit voor een vriend(in)

111 vragen over seksueel misbruik

Iva Bicanic, Miranda Freriks en Esther Verhees

Het overkomt veel kinderen en volwassenen: seksueel misbruik door een bekende of onbekende. Misbruik is een verwarrende ervaring, die diep verscheurend kan zijn. Kan ik beter wel of niet vertellen wat mij is overkomen? Hoe kan ik omgaan met schuld- en schaamtegevoelens? Waarom deed niemand iets? Is het normaal dat ik het gevoel heb dat mijn leven er niet meer toe doet? Waar vind ik (therapeutische) hulp? En soms kunnen je vragen zo beladen voelen dat je ze hooguit ‘voor een vriend(in)’ durft te stellen…

In dit boek gaan Iva Bicanic, Miranda Freriks en Esther Verhees in op 111 veel komende vragen over seksueel misbruik. Zij richten zich hierbij met name op de vragen die leven onder volwassenen die als kind seksueel misbruik hebben meegemaakt. De onderwerpen belichten ze vanuit verschillende perspectieven: wetenschappelijk onderzoek, behandeling en ervaringsdeskundigheid. Het doel van dit boek is informatie aan te reiken, een steun in de rug te bieden en hoop te geven op een beter leven.

Over de auteur

Iva Bicanic, klinisch psycholoog, is hoofd Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht en directeur-bestuurder Landelijk Centrum Seksueel Geweld. Ze is regelmatig te zien en te horen in de media. Samen met Esther geeft ze les aan andere professionals.
Miranda Freriks is directeur van Stichting Misbruikt! en ervaringsdeskundige. BNNVARA maakte de documentaire ‘Niks aan de Hand’ over het misbruik in haar jeugd. Om de belangen te behartigen van mensen die seksueel misbruikt zijn, heeft zij Stichting Misbruikt opgericht.
Esther Verhees, klinisch psycholoog en psychotherapeut, werkt al meer dan dertig jaar individueel en in groepsverband met mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Ze heeft een eigen traumapraktijk voor volwassenen. Samen met Iva geeft ze les aan andere professionals.