Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boeken

Boek inkijken

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160797
  • 320 pagina's

 24,90

Boekspecificaties

  • ISBN 9789463160797
  • 320 pagina's

 24,90

De innerlijke jaguar

Herstellen van trauma door de wijsheid van je lichaam aan te spreken

Kimberly Ann Johnson

In De innerlijke jaguar begeleidt Kimberly Ann Johnson, lichaamsgericht traumatherapeut, vrouwen bij het aanboren van de wijsheid en veerkracht van hun lichaam om hun zenuwstelsel in balans te brengen, van trauma te herstellen en ten volle te leven.

Het lichaam is niet alleen de plaats waar trauma, schaamte, eenzaamheid, angst en fysieke pijn zijn opgeslagen, maar ook een bron van herstel. De tendens om prioriteit te geven aan het rationele en verbale heeft bij veel mensen echter een scheve verhouding met hun lichaam veroorzaakt. In dit boek laat Kimberly Ann Johnson zien hoe het contact met het lichaam kan worden hersteld, waarbij ze zich specifiek richt op vrouwen. Door onze aangeboren lichaamsintelligentie aan te spreken kan een helingsproces op gang worden gebracht en kunnen we de diepe onopgeloste pijn, die geestelijke en fysieke stagnatie en ziekte veroorzaakt, helen.

Aan de hand van achtergrondinformatie en oefeningen helpt Johnson ons de reacties van het zenuwstelsel op ingrijpende gebeurtenissen beter te gaan doorgronden en deze te verwerken teneinde terug te keren naar ons diepste, meest intuïtieve en volledige zelf. We leren hoe we onze ‘dierlijke instincten’ kunnen activeren en de vechtreactie – de innerlijke jaguar – kunnen omarmen. Zo kan het lichaam stap voor stap uit de door trauma veroorzaakte ‘bevriezing’ komen en wordt het mogelijk om gezonde grenzen te stellen, meer vervullende relaties aan te gaan en meer seksuele vrijheid te ervaren. Het laatste hoofdstuk van het boek gaat in zijn geheel over seksualiteit.

Over de auteur

Kimberly Ann Johnson is lichaamsgericht traumatherapeut, seksuologisch lichaamswerker, trainer van yogadocenten en doula. Ze heeft duizenden vrouwen over de hele wereld begeleid via individuele sessies, workshops en onlinecursussen. Er zijn artikelen over haar werk verschenen in The New York Times, Forbes, Vogue en Harper’s Bazaar.